Как да се отървете от чесън или дъх на лук?

Как да се отървете от чесън или дъх на лук?

Как да се отървете от чесън или дъх на лук?

Включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Ето нашия процес.

Чесън и лук добавят аромат на хранене и могат да осигурят ползи за здравето. За съжаление, и двете също могат да причинят лош дъх, известен като халитоза, особено когато се ядат сурова.

отличителната миризма се причинява от съдържащи сяра химикали в чесън и лук. Миризмата може да се задържи на дъха на човек с часове и дори за една нощ, което обезкуражава някои хора да ядат тези зеленчуци.

За щастие много домашни лекарства могат да предотвратят или премахнат лошия дъх. По -долу описваме 12 прости метода.

дванадесет начина да се отървете от миризмата

Не е необходимо да се отказвате от вкуса и ползите за здравето на чесъна и лука. Опитайте следните съвети, за да избегнете лош дъх, свързан с тези зеленчуци.

1. Пийте вода

питейната вода след хранене може да измие чесън или остатъци от лук от езика или между зъбите.

Това също стимулира производството на слюнка, което помага да се премахне част от миризмата -Покураща бактерии от устата.

2. Четка и нишка

Бактериите, които допринасят за лош дъх, обикновено се намират в плаката на зъбите и под линията на венците.

миещи зъби и нишка след хранене може значително да намали броя на броя на бактерии в устата и премахване на други причини за лош дъх, включително плака и частици за храна.

3. Използвайте скрепер за език

Човек често пренебрегва да мие езика и покрива на устата, а гърбът на езика е идеално място за събиране на бактерии. Индивид може дори да забележи бял филм, образуващ се на езика.

Използването на скрепер или четка на езика всеки ден може да премахне мъртвите кожни клетки, микроби и малки частици храна. Продължете да изстъргвате, докато не останат остатъци на скрепер.

Много аптеки носят скрепери с език. Те също могат да бъдат закупени онлайн.

4. Изплакнете с вода за устата

Силно миришеща вода за уста, като такава, съдържаща мента, може да прикрие миризмата на чесън или лук на дъха.

Някои изследвания предполагат, че използването на вода за уста, съдържащо уста, съдържащо уста, съдържащо уста, съдържащо уста, съдържащо уста, съдържащо уста, съдържащо уста, съдържащо уста, съдържащо уста,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, случай,,,,,,,, ,те,,,,,,,,,,,,,,,,,, Хлорът диоксид е особено ефективен при отстраняване на плака, бактерии и малки хранителни частици.

5. Яжте пресни плодове и зеленчуци

Яденето на пресни продукти с или след хранене може да покрие миризмите на чесън и лук.

В едно проучване изследователите съобщават, че яденето на сурова ябълка или сурова маруля значително намалява миризмата на чесъна на дишането.

6. Яжте билки листа

дъвчене на магданоз след хранене е вековно лекарство за чесън или лук дъх. Тази билка почиства небцето и маските неприятни миризми.

ментовите листа също са показани, че значително намаляват дишането на чесъна.

7. Опитайте ябълков оцет

Някои хора съобщават, че пиенето на супена лъжица ябълков оцет във вода преди или след хранене се отървава от чесън или дъх на лук.

Въпреки това, това не е медицински Одобрен метод. Човек винаги трябва да се консултира с лекаря си, преди да използва ябълков оцет като домашно лекарство.

8. Изпийте чаша зелен чай

отпиване на зелен чай след хранене може да помогне за прикриване на силни миризми. Едно проучване предполага, че зеленият чай елиминира лошия дъх по -ефективно от монетите, дъвчещата дъвка или продукт, съдържащ масло от магданоз.

Зеленият чай може да има допълнителни ползи за орално здраве. Друго проучване установи, че промиването на устата, съдържаща катехини, които са полезни съединения в зелен чай, е в състояние да намали плаката толкова ефективно, колкото антисептичната вода за устата.

9. Дъвкава дъвка

дъвка с мента с мента може да маскира неприятни миризми в движение. Той също така стимулира производството на слюнка, което може да помогне за измиване на бактерии и хранителни частици.

Също така, според Американската дентална асоциация, човек, който дъвче без захар в продължение на 20 минути след хранене, може да намали риска от зъб разпад.

10. Пийте мляко

Пиенето на чаша мляко със или след тежка чесън може да намали концентрацията на съединенията в устата, които съдържат сяра и да причинят лоша миризма.

Изследванията показват, че показват, че изследванията показват, че са показали, че изследванията показват, че са показали, че изследванията показват, че изследванията показват, че изследванията показват, че изследванията показват, че изследванията показват, че изследва Млякото с пълномаслено мазнини е по-добре при намаляване на миризмата, отколкото млякото без мазнини.

11. Пийте лимонова вода

лимонов сок може да помогне за неутрализиране на миризма на лук или чесън на дъха. Опитайте да добавите изцеждане на пресен лимонов сок (приблизително 1 супена лъжица) към чаша вода и да я пиете след лук или богата на чесън храна.

12. Отстранете сърцевината на чесъна

Когато приготвяте хранене, е възможно да се намали рискът от развитие на дишането на чесън. Нарежете всяка скилидка чесън наполовина и отстранете стъблото от средата на крушката, преди да добавите крушката към ястието.

Защо чесънът и лукът причиняват лош дъх?

Някои съединения в Лукът, чесънът или и двете могат да бъдат отговорни за лошия дъх и дори на телесната миризма. Те включват:

  • allicin. Когато вътрешностите на крушката на чесън са изложени на въздух, вещество, наречено Alliin, се превръща в алицин, който след това се променя в няколко съединения, съдържащи сяра, които придават на чесъна мурийната му миризма.
  • Алил метил сулфид. Това съединение се освобождава както от чесъна в-лосс в аптека, така и от лука, когато се нарязват. Веднъж изядено, веществото се абсорбира в кръвта и се излъчва през белите дробове и порите на кожата.
  • Цистеинов сулфоксид. Това сярно съединение в чесън и лук причинява неприятна миризма на дишането почти веднага след яденето на зеленчуците.

Резюме

Докато лош дъх, причинен от чесън или лук често Не продължава дълго, има няколко начина да се отървете от него. Практикуването на правилна хигиена на устната кухина, пиене на зелен чай или мляко, яденето на пресни продукти и маскирането на миризмата може да помогне.

Какво работи за един човек може да не работи за друг, така че опитайте няколко различни лекарства, за да определите кое е Най-доброто в това да се отърве от чесън или дъх на лук.

  • Хранене/диета

Медицински новини днес има строги насоки за снабдяване и черпи само от рецензирани проучвания, академични изследвания институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Contents