Всеки може да персонализира собственото си тако, така че всички са щастливи.

Всеки може да персонализира собственото си тако, така че всички са щастливи.

Всеки може да персонализира собственото си тако, така че всички са щастливи.

Някои идеи:

навито деликатес, остатъчно печено пиле или други меса, твърдо сварени Egghummus или други боб, едамамеански плодове и вегечез или кисело изтръпване или орехови буряви зърнени крекери, хляб или пита

какво може Бъдете постигнати с чинията за закуски:

зеленчуци, които може да са трудно продадени по време на хранене, изглеждат забавно и екстра-привържено. Клюдовете ще получат комбинация от хранителни вещества, включително въглехидрати за енергия, протеин за пълнота и много различни витамини и Минерали. вижте сайта на издателя Напълно случаен асортимент от храна ще изглежда нарочно фантазия. Въпреки че чинията за закуска на снимката по -горе е направена за тълпа от деца, можете да използвате по -малка чиния за едно или две. Разбийте своите „добри“ чинии или фантастично ястие за сервиране, за да се почувствате още по -специално. Друг вариант, който е чудесен за по -малките деца: Напълнете отделенията на калай с кифли с храна.

и не за нищо, но в особено забързана нощ, чинията за закуски също може да стане вечеря.

За да чуете повече за тази стратегия, плюс много съвети и съвети за закуска от мен и Дина Роуз от блога, не става въпрос за хранене, слушайте най -новия епизод на The Happy Bite Podcast тук.

Какво какво Любимите закуски на вашите деца ли са?

скок към рецепта

децата ми не винаги са били фенове на рибата. Докато не направих рибни тако. Очевидно, да можеш да увикаш рибата си в топла тортила и да натрупваш на каквито и да е гарнитури, които искаш, беше смяна на играта за тях.

Тази рецепта е представена в новата ми готварска книга, готвене на леки пътеводител за оцеляване на трапеза (прочетете (прочетете : „Вик вътре в новата ми готварска книга!“).

Какво обичам в тази рецепта:

Смесваш собствената си лесна подправна смес, за да покрие рибата (без пакети от закупена от магазина подправка Необходим). Включва по-малко от 20 минути за ръце. Така че Yummy.EveryOne може да персонализира собственото си тако, така че всички са щастливи. (И разбира се, но ако децата ви искат различни гарнитури от тези, изброени тук – като настъргано сирене и салса – за да го Страница: „Официално имаме нова любима вечеря. Направих ги снощи с пресни, домашни царевични тортили. Леле мале! Моят 4YO се свали с цяла чиния от секунди. Преди да имам шанс да опитам моята, тя ми каза: „Знаеш ли дори колко са добри?! ???“

Съвет за спестяване на времето: Смесете сместа от подправки и крема Сутринта, така че всичко е готово да отиде за подготовка за вечеря.

Спасяване на пари Съвет: Потърсете пушена червена паприка в пътеката за етнически храни в магазина за хранителни стоки. Подправките там обикновено са много по-евтини от тези в традиционната пътека за подправки.

Продължете до съдържание

t-riffic tilapia tacos

Добив: 8 Tacosprep Време: 19 минути Време за готвене: 9 минути Общо време: 28 минути

За някои деца рибата може да бъде трудна, но да се търкаля в царевична тортила? Това променя всичко.

Печат

съставки

1/4 чаша нарязан зелен лук 1/4 чаша нарязан пресен килантро 3 супени лъжици Canola Mayonneis 2 teaspoons fresh lime juice 1/4 teaspoon salt 1 garlic clove, minced 1 teaspoon ground cumin 1 teaspoon ground coriander 1/2 teaspoon Spanish smoked paprika (*my note: feel free to use regular paprika instead) 1/4 teaspoon ground red pepper 1/8 чаена лъжичка сол 1/8 чаена лъжичка чесън на прах 1 1/2 килограма тилапия филета 8 6-инчови царевични тортили 2 чаши ангелска коса, или нарязано зеле 1 чаша нарязани домати 1/2 чаша нарязан червен лук ¼ чаша нарязан зелен лук нарязан лук Прясно килантро, незадължителни

инструкции

Загрейте фурната до 425 °. Комбинирайте първите 8 съставки в малка купа; разбъркайте добре. Покритие и охлаждане. Комбинирайте кимион и следващите 5 съставки (през чесън на прах) в малка купа; Поръсете сместа от подправки върху двете страни на филетата. Поставете филета върху лист за печене, покрит със спрей за готвене. Печете на 425 ° за 9 до 10 минути или докато рибата се люспи лесно, когато се тества с вилица. Охладете леко. Поставете риба в голяма купа; Разбийте на парчета с 2 вилици. Топли тортили според указанията на пакета. Поставете 2 тортили на всяка от 4 чинии. Подредете ½ чаша слаб на всяка тортила. Разделете риба равномерно сред тортилите; Най -отгоре се предлага с ¼ чаша домат, 2 супени лъжици червен лук, 1 супена лъжица зелен лук и около 3 супени лъжици вар. Гарнирайте с килантро, ако желаете. Сервирайте с варови клинове.

Информация за храненето:

Добив: 4 сервиси Размер: 2 Tacosamount за порция: Калории: 371Sodium: 208mgcarbohydrates: 24GSUGAR: 5GProtein: 48G © Готвене Леко оцеляване на времето за оцеляване на времето за оцеляване на Dinnertime. P>

Защо се прилагат на говеда? Лекуват ли се добитък хуманно? Отговори на най -големите ви въпроси – така че можете да вземате решения, които са подходящи за вашето семейство.

Благодаря на Съвета на говеждото говеждо в Охайо за спонсорирането на тази публикация. Всички мнения са мои собствени.

Като диетолог, който дава съвети за храненето на семейства, аз си направих целта да търся опит от първа ръка и знания откъде идва храната. Искам да ви дам възможно най -много информация, за да можете да вземете решенията, които се чувстват подходящи за вашето семейство.

Така че през годините, взех възможности да посетя всички видове ферми: органични и конвенционални ферми, ферми за добитък и плодови плодове, малки ферми за семейни говеда и големи операции за свине. И винаги се опитвам да поддържам открит ум и Охайо както в конвенционалните, така и в биологичните ферми. Дадоха ми възможността да посетя фермите за говеждо говедо около Охайо, както и в Колорадо, и да говоря със земеделските производители в дълбочина за отглеждането на добитък и производството на говеждо месо.

Попитах какво искате да знаете За производството на говеждо и говеждо месо, след това отидох направо към източниците и направих собствените си изследвания, за да ви дам отговори. Надявам се това да ви помогне да се почувствате по -информирани!

Каква е разликата между биологичното и конвенционалното отглеждане на добитък? Има ли разлика в говеждото?

Органичното говеждо месо идва от говеда, които никога не са получавали антибиотици или стимулиращи растежа хормони. Те могат да бъдат или завършени с трева, или с зърно (трябва да проверите етикета), но каквото и да ядат, трябва да е 100% органично, което означава, че храната е отглеждана без използването на синтетични пестициди и торове. Ако органичното говеждо месо е с зърно, добитъкът може да е прекарал време в хранилище (известен още като Feedlot), но зърното, което са хранени, е органично. Органично отгледаните говеда също трябва да имат достъп до открито, сянка, зони за упражнения, чист въздух и пряка слънчева светлина, според Центъра за селскостопански маркетинг (за това, което си струва, конвенционалните говеда се държат на открито на слънчева светлина в много голямото хранене, което видях в Колорадо).

Органичното и конвенционалното говеждо месо имат еднакви основни хранителни статистики. И двамата са страхотни източници на протеини, желязо, цинк, витамин В12 и други важни В витамини от В Да се дава антибиотици или хормони – но храната не е била органична, освен ако не е посочено на етикета.

Какво е фабрична ферма? Защо добитъкът се дава антибиотици? Вашите въпроси отговориха! Щракнете към Tweet

от какво е направено смляното говеждо месо – и какво се добавя към него?

Говеждото говеждо месо се прави от облицовка на говеждо месо, което се отрязва от пържоли и печени по време на обработката, и не може да съдържа вода, фосфати , удължители, свързващи вещества, консерванти или оцветяване. Според USDA, смляното говеждо месо изглежда яркочервено отвън, тъй като кислородът от въздуха реагира с пигменти в месото (месото от вътрешната страна може да изглежда сивкаво-кафяво, защото кислородът не прониква под повърхността).

Как производството на говеждо месо влияе на емисиите на парникови газове?

Отглеждането на добитък изисква енергия и вода и допринася за производството на парникови газове (газове, които причиняват топлината да бъде хваната в атмосферата), благодарение на големи големи Част за метан, освободен, когато кравите белч.

Така че, ако искате да намалите яденето на месо, за да помогнете на околната среда, това е добре. Но помислете и за това: Според новите изследвания на селскостопанската изследователска служба на USDA, производството на говеждо месо допринася само 3,3 процента от всички емисии на парникови газове в САЩ (и американските производители на говеждо месо работят през цялото време, за да бъдат още по -ефективни). Селското стопанство като цяло допринася около 9 процента. Транспортът и производството на електроенергия заедно съставляват 56 процента от емисиите. Така че яденето на по -малко месо може да намали личния ви въглероден отпечатък, но използването на автомобила ви по -малко – и намалявайки използването на електроенергия – ще го намали много повече.

Още неща, които трябва да се вземат предвид: в САЩ, особено на запад от Мисисипи , Много говеда пасат на сушата, която иначе би била неизползваема, превръщайки трева върху тази неизползваема земя в протеини (това се нарича „Upcycling“). Обрат, който произвеждат, отива на култури като соя и царевица като естествен тор.

отглеждането на добитък в САЩ също поддържа голям брой семейни ферми. Всъщност 97% от фермите за говеждо месо са семейни собственици и оперирани.

Защо се дават хормони на говеда?

Хормоните се дават на говеда, за да им помогнат да използват храната, която ядат по -ефективно ефективно за бързо облевяне на повече мускули (месо). Това е особено полезно за кастрирани мъжки крави (освен бикове, използвани за чифтосване, мъжките крави се кастрират в стопанствата за добитък, защото биковете са толкова агресивни), защото кастрирането намалява количеството на естествените хормони, които помагат на говеда да расте. Допълнителните хормони помагат за това.

Хормоните се дават под формата на много малък имплант, който се поставя под кожата зад ухото на кравата. Хормоните обикновено са естроген, прогестерон и тестостерон, а количествата са мънички, измерени в нанограмите.

Имайте предвид, че можете да си купите говеждо месо с „без добавени хормони“, което означава, че говедата не е Дадени допълнителни хормони. Но не можете да си купите говеждо месо без хормони (или „без хормони“ мляко за този въпрос), защото всички животински храни съдържат естествени хормони. Нивата на хормоните не се различават значително в конвенционалното и органичното месо (или млякото). Но изборът е наличен.

Кога и защо говеждото говедо получават антибиотици?

Говедата в конвенционалните ферми получават антибиотици, когато са болни от заболявания като пневмония. Антибиотиците също могат да бъдат добавени за хранене за лечение на по -голяма група крави, които са били изложени на заболяване или за да се предотврати предотвратяването му. Всички земеделски производители трябва да работят с ветеринарен лекар по всяка употреба на лекарства.

Когато се използва антибиотик, фермерът не може да изпрати това животно на прибиране (известен още като клане), докато лекарството не се изчисти от тялото. Труповете се тестват на случаен принцип за антибиотични остатъци в съоръженията за преработка, а тези, които тестват положително, не са допуснати в доставката на храна. Земеделските производители, които изпращат говеда с антибиотични остатъци, могат да се сблъскат с стръмни глоби от USDA, така че не е в техен интерес да изневеряват системата.

Антибиотиците също се използват разумно, защото са толкова скъпи. По време на посещение в фермата тук в Охайо фермер ми показа малка бутилка антибиотици, които използват за лечение на болни крави. Малката бутилка струва 1500 долара, а печалбата му от всеки волан е само 100 долара, така че няма финансов смисъл да се използва повече лекарства, отколкото е необходимо.

са кравите, лекувани хуманно в стопанствата за добитък?

Във всяка индустрия има лоши ябълки. Но повечето земеделски производители наистина се интересуват от животните си – ако не са го направили, не биха били в бизнеса. Както ми каза един фермер: добитъкът трябва да се грижи, дори ако е Коледа, телетата трябва да се родят, дори ако е 3 часа сутринта през зимната нощ, а семействата на фермите често не ядат вечеря, докато животните им не направят.

Има и уникален стимул да се лекуват добре на животните: говеда, които са стресирани, няма да расте правилно и те ще освободят хормони, които влияят на аромата на месото – така че е в най -добрия интерес на фермерите да ги лекуват добре. Да имаш говеда, които са удобни, добре хранени и без стрес, е просто по-икономично за фермерите.

Каква е разликата между храненето с трева и редовното говеждо месо?

Важно е да знаете, че всички говеда ядат трева. През първите седем месеца от живота те пасат на трева и прекарват много време на пасище (всички снимки, показани тук от добитък на пасища, бяха направени от мен в конвенционалните ферми). Едва когато те са прехвърлени от пасището на фураж, те се хранят с диета, която е с по-висока зърна за най-малко 6-8 месеца от живота си. Храната е около 65-70 процента царевица, но все още съдържа малко сено и други фуражи.

Ако търсите говеждо месо от говеда, които са прекарали целия им живот, ядейки само трева, ще искате да изглеждате За 100% говеждо месо, което понякога се нарича „трева завършена“. Тези говеда трябва да имат достъп до пасището през целия си живот и да бъдат само хранени с пасища и фуражи (без зърно).

говеждото, хранено с трева, често се цитира за по-богати в здрави мазнини. Вярно е, че говедата, отгледана само на трева, произвеждат месо, което е по -високо в CLA (конюгирана линолова киселина), мазнина, която е проучена за възможни ползи за здравето на сърцето. Но имайте предвид, че CLA до голяма степен се намира в мазнините и много хора отрязват това. CLA се намира и в мазнините, които са мраморирани през цялото говеждо месо, но говеждото месо, хранено с трева, е по-стройно, с по-малко мрамориране като цяло от конвенционалното говеждо месо.

Друг важен момент: Въпросът дали говеждото месо, хранено с трева е по-устойчиво не е ясно, защото е необходима много повече земя и време, за да се събере напълно крава, хранена с трева. Например, тук в Охайо всяка крава се нуждае от 1,5-2 декара трева за паша през летните месеци. Може също да ви хареса: Какво е говеждо месо от трева

Има ли такова нещо като „говеждо говеждо“? Посетих много малки ферми тук в Охайо и много големи ферми в Колорадо и на двете места млади говеда се скитат на пасища, пасящи на трева. Но само „завършено от трева“ говеждо прекарват целия си живот, ядейки трева и не ходете на хранилища (известни още като фуражи), за да се хранят с зърно.

Какво е „фабрична ферма“?

Големите ферми, особено захранващите, понякога се наричат „фабрични ферми“. Това е термин, който разтрива фермерите по грешен начин – знам, защото аз попитах! Но както ми каза един фермер, няма значение дали имате десет говеда или десет хиляди, все пак трябва да се грижите за тези животни и да се отнасяте добре с тях или няма да бъдете продуктивни. И ето нещо, което може да ви изненада: От повече от 700 000 ферми за добитък и ранчове в Съединените щати средният размер на стадото е само 40 говеда.

Посетих това, което някои биха могли да нарекат „фабрична ферма“ в Колорадо, фураж, в който се помещаваше повече от 30 000 говеда (направих горната снимка там). Да, беше стряскащо да видя, че много говеда на едно място. Но това не беше студена, корпоративна операция. Това все още беше семейна операция с работници в и извън химикалките, които наблюдават здравето на добитъка и грижите за животните.

и факт е, че ако искате да можете да влезете в магазин за хранителни стоки и да купите Достъпна пържола, големи ферми и храни с до десетки хиляди говеда са необходим факт от живота. Ако предпочитате да знаете, че месото ви идва от добитък в по -малка ферма и сте готови да платите повече, можете да закупите говеждо месо на фермерски пазар или директно от фермера.

Contents