Συμβουλές θεραπείας για το σπάσιμο ενός πυρετού

Συμβουλές θεραπείας για το σπάσιμο ενός πυρετού

Συμβουλές θεραπείας για το σπάσιμο ενός πυρετού

Η υπερθέρμανση σε ζεστό καιρό μπορεί να προκαλέσει ασυνήθιστα υψηλή θερμοκρασία σώματος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ωστόσο, οι πυρετοί είναι μια ανοσολογική αντίδραση.

Μια ανυψωμένη θερμοκρασία βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα καθώς προσπαθεί να καταπολεμήσει τη μόλυνση από ιούς, βακτήρια και μερικά άλλα παθογόνα.

Οι πυρετοί μπορεί να είναι τρομακτικοί, ειδικά σε μικρά παιδιά, που τείνουν να ακουμπούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Οι γονείς συχνά ανησυχούν για οποιαδήποτε θερμοκρασία σώματος υψηλότερη από 98,6 ° F.

Επειδή η θερμοκρασία του σώματος μπορεί να ποικίλει κατά ένα ή δύο βαθμούς, οι περισσότεροι γιατροί ορίζουν έναν πυρετό ως θερμοκρασία που υπερβαίνει τους 99,5 ° F όταν μετράται από το στόμα. Οι θερμοκρασίες της μασχάλης υποδεικνύουν πυρετό στους 99ºF ή υψηλότερες. Οι θερμοκρασίες του ορθού είναι περίπου ένα βαθμό θερμότερες από τις στοματικές θερμοκρασίες, οπότε ένας πυρετός του ορθού αρχίζει σε περίπου 100,4 ° F.

Πότε χρειάζεται ένας πυρετός;

Οι ίδιοι οι πυρετοί δεν προκαλούν τη ζημιά. Είναι η υποκείμενη ασθένεια που προκαλεί το μεγαλύτερο πρόβλημα. Οι μύθοι σχετικά με τους τραυματισμούς του εγκεφάλου λόγω πυρετών έχουν πείσει πολλούς ανθρώπους ότι όλοι οι πυρετοί χρειάζονται θεραπεία, αλλά αυτό δεν συμβαίνει.

Σε άτομα που δεν έχουν προβλήματα υγείας, οι πυρετοί δεν χρειάζεται απαραίτητα να αντιμετωπίζονται. Στην πραγματικότητα, η αντιμετώπιση ενός πυρετού για να μπορέσει ένα άτομο να επιστρέψει στις συνήθεις δραστηριότητές του είναι άσχημη. Κάτι τέτοιο μπορεί να επιβραδύνει την ικανότητα του σώματος να καταπολεμήσει τη λοίμωξη.

Ορισμένες έρευνες υποδηλώνουν ότι οι πυρετοί που συχνά αναπτύσσονται μετά από ένα παιδί έχει λάβει εμβολιασμό υποστηρίζουν πραγματικά την ασυλία. Η έκθεση συνεχίζει ότι οι πυρετοί δεν σημαίνουν ότι ένα παιδί είναι άρρωστο, οπότε πρέπει να συμβουλευτεί ένας γιατρός πριν από οποιαδήποτε θεραπεία για τον πυρετό.

Εάν ένας πυρετός προκαλεί δυσφορία με τη μορφή ρίγη ή μυϊκούς πόνους, οι άνθρωποι πρέπει να εξετάσουν την οικιακή θεραπεία. Τα παιδιά που έχουν πυρετό, αλλά φαίνονται χαρούμενα και συνεχίζουν να παίζουν πιθανώς δεν χρειάζονται θεραπεία.

θεραπείες για να σπάσει ένας πυρετός

over-the-counter fever φάρμακα, όπως η ιβουπροφαίνη, η ασπιρίνη και η ακεταμινοφαίνη μπορούν να μειώσουν τους πυρετού. Οι φροντιστές θα πρέπει να συμβουλευτούν έναν γιατρό πριν χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε φάρμακο χωρίς συνταγή σε ένα παιδί ηλικίας κάτω των δύο ετών. Αυτά τα φάρμακα μπορούν να παράγουν σοβαρές παρενέργειες.

Η ασπιρίνη δεν πρέπει να συνταγογραφείται σε παιδιά ή εφήβους για να μειώσει έναν πυρετό. Αν και σπάνια σε ηλικιωμένους εφήβους, τα μικρότερα παιδιά μπορούν να αναπτύξουν μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση που ονομάζεται σύνδρομο Reye.

Για να αποφευχθούν πιθανές παρενέργειες από τα φάρμακα χωρίς συνταγή, υπάρχουν αρκετές μη ιατρικές επιλογές που μπορούν να ληφθούν για να σπάσουν με ασφάλεια έναν πυρετό. Αυτές οι επιλογές περιλαμβάνουν:

 • Αποφεύγοντας να φοράτε πάρα πολλά στρώματα, ακόμη και όταν κρύο.
 • Πίνοντας πολλά δροσερά, καθαρά υγρά. Τα ποτά νερού και ηλεκτρολύτη είναι ιδιαίτερα χρήσιμα. Οι φροντιστές πρέπει να αποφεύγουν να δίνουν στα παιδιά μεγάλες ποσότητες γλυκών ποτών, συμπεριλαμβανομένου του χυμού.
 • Δοκιμάζοντας δροσερά συμπιεστικά στο κεφάλι.
 • Η ανάπαυση και η αποφυγή της εργασίας ή του σχολείου. Οι άνθρωποι είναι πιθανώς μεταδοτικοί εάν έχουν πυρετό. Η ώθηση πάρα πολύ σκληρά μπορεί να επιβραδύνει το χρόνο ανάκαμψης και να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται χειρότερα. Δεν πρέπει να παίρνουν ναρκωτικά ώστε να μπορούν να πάνε για τις συνήθεις δραστηριότητές τους.

Οι πυρετοί μπορεί να είναι τρομακτικοί, αλλά βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να ανεβάσει μια ισχυρή άμυνα. Οι άνθρωποι πρέπει να αντιμετωπίζουν τον πυρετό τους ως σημάδι ότι πρέπει να το πάρουν εύκολο για λίγες μέρες. Κάνοντας αυτό τους βοηθά γρήγορα να αισθάνονται καλύτερα.

Πότε να καλέσετε έναν γιατρό

Οι άνθρωποι πρέπει να καλέσουν έναν γιατρό για έναν πυρετό εάν:

 • Αυξάται πάνω από 105 ° F
 • < Ο πυρετός διαρκεί περισσότερο από 3 ημέρες ή παραμένει υψηλός παρά την οικιακή θεραπεία
 • Ο πυρετός συνοδεύεται από εξάνθημα
 • Ο πυρετός συνδέεται με έντονο πόνο ή πρήξιμο σε οποιοδήποτε η περιοχή του σώματος, που υποδηλώνει μια λοίμωξη

Οι άνθρωποι πρέπει να αναζητήσουν επείγουσα ιατρική περίθαλψη για πυρετό εάν:

 • Ένα παιδί βιώνει μια κατάσχεση για πρώτη φορά , ή μια κατάσχεση που διαρκεί περισσότερο από 5 λεπτά
 • Το άτομο ή το παιδί τους έχει εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα
 • Ο πυρετός συνοδεύεται από σύγχυση ή απώλεια συνείδησης
 • Ο πυρετός συνοδεύεται από ένα ταχέως εξαπλωμένο εξάνθημα ή μια πληγή με ραβδώσεις, γεγονός που υποδηλώνει μια σοβαρή λοίμωξη ιστού
 • Ο πυρετός συνοδεύεται από σημάδια αφυδάτωσης, όπως πολύ σκοτεινά ούρα ή ούρα λιγότερο από τρεις φορές Ημέρα
 • Το παιδί είναι ηλικίας κάτω των 3 μηνών

. Είναι επίσης κακώς εξοπλισμένα για να διαχειριστούν πυρετό. Εάν ένα μωρό είναι μικρότερο των 3 μηνών, δεν πρέπει να λαμβάνουν φάρμακα μείωσης του πυρετού. Οι φροντιστές πρέπει να καλέσουν έναν γιατρό ή να πάνε στην αίθουσα έκτακτης ανάγκης, αφού ένας πυρετός μπορεί να σηματοδοτήσει μια επικίνδυνη λοίμωξη.

Ορισμένα μωρά και μικρά παιδιά βιώνουν επιληπτικές κρίσεις κατά τη διάρκεια ενός πυρετού. Αν και είναι τρομακτικές, οι εμπύρετες επιληπτικές κρίσεις συνήθως προκαλούν εγκεφαλική βλάβη μόνο όταν υπερβαίνουν τα 30 λεπτά σε μήκος.

Τυπικές στρατηγικές διαχείρισης πυρετού μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να αισθάνονται καλύτερα, αλλά δεν θα αποτρέψουν τις εμπύρετες επιληπτικές κρίσεις. Αντ ‘αυτού, οι φροντιστές θα πρέπει να κρατούν το παιδί όσο το δυνατόν πιο ασφαλές κατά τη διάρκεια της κατάσχεσης από:

 • Τοποθετώντας το παιδί από την πλευρά τους σε μια επίπεδη, προστατευμένη επιφάνεια για να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο τραυματισμού
 • Παρακολούθηση του παιδιού για να εξασφαλίσει ότι δεν πνιγούν
 • Χρονισμός της κατάσχεσης και επικοινωνίας με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εάν η κατάσχεση υπερβαίνει τα 5 λεπτά

Εάν ένα παιδί βιώνει μια εμπύρετη κρίση, αυτοί πρέπει να δει έναν παιδίατρο. Ένας γιατρός μπορεί να συστήσει θεραπεία με φαινοβαρβιτόλη ή παρόμοιο φάρμακο εάν το παιδί ζει σε μια απομακρυσμένη περιοχή όπου οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είναι απρόσιτες ή εάν το παιδί έχει ιστορικό πολύ μεγάλων επιληπτικών κρίσεων.

Ορισμένες άλλες ομάδες χρειάζονται επίσης άμεση ιατρική φροντίδα για πυρετό. Απαιτείται άμεση φροντίδα εάν:

 • Το άτομο με τον πυρετό έχει καρκίνο ή άλλη απειλητική για τη ζωή ασθένεια
 • Το άτομο με πυρετό έχει HIV ή AIDS ή παίρνει φάρμακα που Καταργήστε το ανοσοποιητικό τους σύστημα
 • Ο γιατρός τους έχει πει ότι έχουν μια κατάσταση που κάνει τους πυρετούς επικίνδυνους

συμπτώματα και ασθένειες. Οι περισσότεροι γιατροί θεωρούν συμπτώματα όταν επεξεργάζονται πόσο σοβαρός είναι ο πυρετός.

Ορισμένες από τις πιο συνηθισμένες αιτίες πυρετών περιλαμβάνουν:

 • Όπως και στο δέρμα, το ουροποιητικό σύστημα, τα αυτιά ή τα ούλα
 • γρίπη (η γρίπη)
 • ανοσοποιητικές αντιδράσεις σε εμβολιασμούς παιδικής ηλικίας
 • γαστρεντερικές λοιμώξεις

λιγότερο συχνά, ένας πυρετός μπορεί να σηματοδοτήσει μια χρόνια ασθένεια ή απειλητική για τη ζωή κατάσταση όπως μηνιγγίτιδα. Οι αυτοάνοσες καταστάσεις, όπως η αρθρίτιδα, η κολίτιδα και ο λύκος, μερικές φορές προκαλούν πυρετούς.

Ένα άτομο που έχει ανεξήγητο πυρετό που επιμένει για αρκετές εβδομάδες πρέπει να μιλήσει με έναν γιατρό, όπως μπορεί να υποδηλώνει καρκίνες, όπως η λευχαιμία, η νόσος του Hodgkin και το λέμφωμα του μη Hodgkin.

Ένας θρόμβος αίματος βαθιά στις φλέβες μπορεί να προκαλέσει πυρετό, αλλά συνήθως συνοδεύεται από συμπτώματα, όπως ο τοπικός πόνος, η ερυθρότητα και το πρήξιμο.

 • Caregivers / Homecare
 • Flu / Cold / SARS
 • Ανοσοποιητικό σύστημα / εμβόλια
 • /li>

Τα ιατρικά νέα σήμερα έχουν αυστηρές οδηγίες προμήθειας και αντλεί μόνο από μελέτες που αξιολογούνται από ομοτίμους, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.