kezelési tippek a láz megszakításához

kezelési tippek a láz megszakításához

kezelési tippek a láz megszakításához

A forró időjárás túlmelegedése szokatlanul magas testhőmérsékletet okozhat. A legtöbb esetben azonban a láz immunreakció.

A megemelt hőmérséklet segíti az immunrendszert, mivel megkísérli leküzdeni a vírusok, baktériumok és más kórokozók fertőzését.

A láz ijesztő lehet, különösen a kisgyermekeknél, akik hajlamosak nagyon magas hőmérsékletet tüskinek. A szülők gyakran aggódnak a 98,6 ° F -nál magasabb testhőmérséklet miatt.

Mivel a testhőmérséklet egy -két fokonként változhat, a legtöbb orvos szájon át történő méréskor a lázot olyan hőmérsékleten határozza meg, amely meghaladja a 99,5ºF -ot. A hónalj hőmérséklete 99 ° F vagy annál magasabb lázot jelez. A végbél hőmérséklete körülbelül egy fokozatú, mint az orális hőmérséklet, tehát a végbél láz körülbelül 100,4 ° F -on kezdődik.

Mikor kell kezelni a lázot?

maguk a lázok nem okoznak károkat; A legnagyobb problémát okozza a mögöttes betegség. Az agyi sérülésekkel kapcsolatos mítoszok a lázok miatt meggyőzték sok embert, hogy minden láznak kezelésre van szüksége, de erről nem ez a helyzet.

Azokban az emberekben, akiknek nincs egészségügyi problémája, a lázokat nem feltétlenül kell kezelni. Valójában nem bölcs dolog kezelni a láz kezelését, hogy az ember visszatérjen a szokásos tevékenységeihez. Ezzel lelassíthatja a test képességét a fertőzés leküzdésére.

Egyes kutatások azt sugallják, hogy a lázok, amelyek a gyermekek oltása után gyakran alakulnak ki, valóban támogatják az immunitást. A jelentés továbbra is folytatja, hogy a láz nem azt jelenti, hogy egy gyermek beteg, ezért az orvoshoz konzultáljon, mielőtt bármilyen láz kezelést kapna.

Ha a láz hidegrázási vagy izomfájdalmak formájában kellemetlenséget okoz, az embereknek figyelembe kell venniük az otthoni kezelést. Azok a gyermekek, akiknek lázas, de boldognak tűnnek, és folytatják a játékot, valószínűleg nem kell kezelni.

A láz megszakításához szükséges kezelések

tőzsdén kapható láz gyógyszerek, mint például az ibuprofen, aszpirin és az acetaminofen, alacsonyabbak lehetnek a lázokhoz. A gondozóknak konzultálniuk kell az orvoshoz, mielőtt bármilyen vény nélkül kapható gyógyszert használnának két év alatti gyermeknél. Ezek a gyógyszerek súlyos mellékhatásokat okozhatnak.

Aszpirint nem szabad gyermekeknek vagy tinédzsereknek felírni a láz csökkentése érdekében. Noha az idősebb tinédzsereknél ritka, a fiatalabb gyermekek életveszélyes állapotot alakíthatnak ki, az úgynevezett Reye-szindróma.

A vény nélkül kapható gyógyszerek esetleges mellékhatásainak elkerülése érdekében számos nem orvosi lehetőség létezik, amelyek a láz biztonságos megszakításához szükségesek. Ezek a lehetőségek a következők:

 • A túl sok réteg viselése elkerülése, még hideg esetén is.
 • Rengeteg hűvös, tiszta folyadék ivása. A víz és az elektrolit italok különösen hasznosak. A gondozóknak kerülniük kell, hogy a gyermekek nagy mennyiségű édesített italt adjanak, beleértve a gyümölcslevet is.
 • Hűvös kompressziók próbálkozása a fején.
 • Pihenjen és kerülje el a munkát vagy az iskolát. Az emberek valószínűleg fertőzőek, ha lázuk van. A túl kemény tolás lassíthatja a helyreállítási időt, és az embereket rosszabbnak érezheti. Nem szabad kábítószert szedniük, hogy szokásos tevékenységeiket folytathassák.

A lázok ijesztőek lehetnek, ám ezek elősegítik az immunrendszer erős védekezését. Az embereknek úgy kell kezelniük a lázukat, hogy jelezzék, hogy néhány napig könnyűnek kell lenniük. Ez segít nekik, hogy gyorsan jobban érezzék magukat.

mikor hívjon orvosnak

Az embereknek fel kell hívniuk a lázot, ha:

 • 105 ° F fölé emelkedik,
 • < Li> A láz 3 napnál hosszabb ideig tart, vagy az otthoni kezelés ellenére magas marad.

 • A láz kiütés kíséri. A test területe, amely fertőzésre utal. , vagy egy olyan lefoglalás, amely 5 percnél hosszabb ideig tart. > A lázot egy gyorsan terjedő kiütés vagy egy csíkkal ellátott seb kíséri, ami egy súlyos szöveti fertőzésre utal
 • NAP
 • A gyermek 3 hónaposnál fiatalabb

Fiatal csecsemők és más sebezhető populációk lázai

3 hónapos kor alatti csecsemők alulfejlett immunrendszerrel rendelkeznek – Ezek szintén rosszul vannak felszerelve a láz kezelésére. Ha egy csecsemő 3 hónaposnál fiatalabb, akkor nem szabad lázcsökkentő gyógyszert kapniuk. A gondozóknak orvosnak kell hívniuk, vagy menjenek a mentőszobába, mivel a láz veszélyes fertőzést jelezhet.

Egyes csecsemők és kisgyermekek láz alatt rohamokat tapasztalnak. Noha ijesztőek, a lázas rohamok általában csak az agykárosodást okozják, ha meghaladják a 30 percet.

A tipikus lázkezelési stratégiák segíthetnek a gyermekeknek jobban érezni, de nem akadályozzák meg a lázas rohamokat. Ehelyett a gondozóknak a gyermeket a lehető legbiztonságosabbnak kell tartaniuk a lefoglalás során:

 • A gyermeket lapos, védett felületre helyezve a sérülés kockázatának minimalizálása érdekében
 • A gyermek ellenőrzése annak biztosítása érdekében, hogy ne fojtsák el
 • A lefoglalás időzítése és a sürgősségi szolgáltatások kapcsolatfelvétele, ha a lefoglalás meghaladja az 5 percet

Ha egy gyermek lázas rohamot tapasztal, akkor az azok, akkor az azok, akkor az őket. Látnia kell egy gyermekorvosot. Az orvos javasolhatja a fenobarbitollal vagy hasonló gyógyszerrel történő kezelést, ha a gyermek távoli régióban él, ahol a sürgősségi szolgálatok elérhetetlenek, vagy ha a gyermeknek nagyon hosszú rohamok vannak.

Néhány más csoportnak szintén azonnali orvosi ellátásra van szüksége a lázhoz. Gyorsan gondozásra van szükség, ha:

 • A lázban szenvedő személynek rákos vagy más életveszélyes betegséggel jár. elnyomja immunrendszerüket
 • Orvosa azt mondta, hogy olyan állapotuk van, amely veszélyesvé teszi a lázokat. tünetek és betegségek. A legtöbb orvos a tüneteket veszi figyelembe, amikor kidolgozza, mennyire súlyos a láz.

  A láz leggyakoribb okai a következők:

  • sinus fertőzések
  • A közönséges hideg
  • Lokalizált fertőzések, például Mint a bőrben, a húgyúti, a fülek vagy az ínyek
  • influenza (influenza)
  • Immunreakciók a gyermekkori oltásokra
  • gastrointestinalis fertőzések

  ritkábban a láz krónikus betegséget vagy életveszélyes állapotot, például meningitist jelezhet. Az autoimmun állapotok, például artritisz, vastagbélgyulladás és lupus néha lázokat okoznak.

  Az a személy, akinek megmagyarázhatatlan láza van, amelynek több hétig fennmarad, beszélnie kell egy orvossal, mivel ez azt jelezheti, hogy a rákok, például a leukémia, a Hodgkin-kór és a nem-Hodgkin limfóma.

  A vénák mély vérrögje lázot okozhat, de általában tünetek, például lokalizált fájdalom, bőrpír és duzzanat kíséri.

  • gondozók / homeCare
  • Flual / hideg / SARS
  • Immunrendszer / vakcinák
  • Fertőző betegségek / baktériumok / vírusok

  Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési iránymutatásokkal rendelkeznek, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származnak. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

  szerkesztői politika elolvasásával.